Hubnutí a zdravá výživa

O významu zdravé výživy, ve vztahu k našemu zdraví, už můžete dnes slyšet stále častěji. Stejně důležitý vliv má i na úspěch našeho hubnutí. Chcete hubnout zdravým způsobem, jednou pro vždy se tak zbavit přebytečných kilogramů? Potřebujete se především zaměřit na nutriční hodnotu vaší stravy a její přiměřenou kalorickou hodnotu.

Při dietách většinou zdravé výživy nehrají podstatnou úlohu. Vědomě naše tělo obíráme o důležité potraviny, které denně potřebuje. Výsledkem je jojo efekt. Proto radši zapomeňte na nesmyslné diety a zaměřte se na rozumnou úpravu svého jídelníčku. Někdy stačí pouze několik změn a ručička váhy se začne hýbat tím správným směrem.

Zdravá výživa – co naše tělo potřebuje aby snížilo váhu

Aby náš organismus dokázal pracovat správně, aby dokázal efektivně spalovat tuky, potřebuje denně přijímat stravu, která má dostatečnou výživnou hodnotu. Proto jsou při hubnutí důležité nejen tuky a cukry, ale i dostatek bílkovin zejména rostlinného původu. Také potřebujete svému tělu dodat dostatek kvalitních vitamínů, minerálů a stopových prvků.

Bohužel se při hubnutí často zaměřujeme pouze na snižování množství přijatých tuků a cukrů. Při tom zapomínáme na dostatečné množství ostatních živin, které jsou při zdravém hubnutí nezbytné. Zkuste se zamyslet, zda strava kterou denně konzumujete obsahuje dostatečnou výživnou hodnotu? Zda ji lze nazvat zdravá výživa nebo je to jen mrtvá hmota, kterou svůj organismus pouze zbytečně zatěžujete, a kterou podporujete vznik nadváhy.

Dbejte také na vhodnou úpravu přijaté stravy, protože tepelnou úpravou dochází k jejímu zbytečnému znehodnocování. Proto při hubnutí upřednostněte raději konzumaci čerstvě před vařenou stravou.

Dnes by už měla být samozřejmostí denní konzumace čerstvého ovoce a zeleniny. Bohužel je to spíše výjimečná situace jako samozřejmost. Raději si dopřejeme porci hranolek jako porci čerstvé zeleniny. Proto se nedivme, že hubnutí je problémem stále většího počtu lidí. Děti nemají žádný vztah k ovoci či zelenině, resp. zdravá výživa jim hodně nemluví. U dětí v kolektivech jsou bohužel populárnější hranolky jako jablko či hruška. Bohužel příkazy často nic nezměníte. Základem je vlastní příklad doma v rodině. Vlastním příkladem dosáhnete podstatně lepší výsledky. Obezita je bohužel stále častěji i problémem malých dětí. Proto věnujte dostatek času výběru toho co vkládáte do úst vy i vaše rodina. Pokud máte nadváhu, nemůžete tvrdit, že jste zdraví. To platí i o vašich dětech. Zamysleli jste se někdy nad dětstvím obézního dítěte?

To že dnes už máme dostatečné množství stravy ještě neznamená, že našemu tělu dáváme stravou dostatečnou výživnou hodnotu – zdravou výživu. Chce to jen několik změn a budete překvapen jak se zefektivní nejen vaše hubnutí, ale budete se cítit mnohem lépe i po zdravotní stránce.

Zdravá výživa je nejen základem zdraví, ale zdravá výživa je také základem úspěšného hubnutí. Jeno z příčin toho že diety na hubnutí většinou nefungují je i nedostatečně výživná hodnota vaší stravy. Proto raději zapomeňte na nesmyslné diety a zaměřte se na rozumnou úpravu vašeho jídelníčku.

Zdravá výživa a hubnutí jsou spojené nádoby. Hubnutí bez zdravé výživy je předem prohraný boj. 80% úspěchu při hubnutí je v tom co a kdy jíte.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 50 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Přidejte komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněná.